Columns van Bram Krol

Het veelkoppige monster

Dood aan de Christenen! Dat klinkt uit de mond van mensen, opgeleid aan de VU. O ja, ze verzachten het een beetje. Nu nog niet, behalve dan in islamitische landen. En dan zeker in het Arabische hartland. De ‘profeet’ heeft dat zelf zo gecommandeerd. Vooral voor de afvalligen van de Mohammedaanse dwaling geldt: Kop eraf!

“En hem werd gegeven om tegen de heiligen oorlog te voeren...” Dat staat in Openbaring over het veelkoppige monster. De beste gelijkenis daarvan vinden we op heden in de islam, die de eeuwen door al tientallen miljoenen Christenen heeft vermoord. Meestal beetje bij beetje, zoals vandaag de dag. Soms bij golven. Nog enkele honderden miljoenen te gaan, voordat de wereldwijde heilsstaat aanbreekt...

Blijkbaar maakt het niet uit of je islamtheologie in Cairo of in Amsterdam doceert. Bloeddorst is de aard van het monster. De door het ND bevraagde student vertelde dat zijn medestudenten en zijn docenten ook zo denken. Maar soms zeggen ze het nog niet hardop: ‘Dood aan de afvalligen!’ Ook voor de volgelingen van Abraham Kuijper, de stichter van de VU geen uitzondering. Genade is de islam vreemd.

Dat alles als nasleep van het bezoek van de Britse extremist Al-Haddad, die was uitgenodigd voor een lezing aan de VU. Na kamervragen werd dat afgelast, maar was De Balie er wel voor te porren. Vrijheid van meningsuiting, niet waar? Misschien kunnen ze Hitler en Stalin ook eens uitnodigen, en wat dichterbij, de Amsterdamse massa-pedofiel? Louter een academisch gesprek, natuurlijk... Dat moet toch kunnen? Dat is toch leuk?

Nog steeds sluit het Westen haar ogen voor de ware aard van de islam. Succes ermee!

Bram Krol
Bron: Uitdaging April 2012