Columns van Bram Krol

Islamterreur

De hele aarde zucht eronder. En nog schijnen we het in Nederland niet te begrijpen, en menen dat een warm bad in de westerse maatschappij alle agressie geneest. Dat is het onnozele geloof van de gemiddelde humanist.

Sharia4holland protesteerde op het vrijheidsmonument op de Dam. Ze trekt moderne en goed-geschoolde Nederlanders. Haar boodschap? Een luide herhaling van onveranderlijke islamitische stellingen: Dood aan alle niet-islamieten (om te beginnen de bekeerlingen vanuit haar eigen dwangsysteem), vernedering van elke vrouw, handen afhakken van gauwdieven, afschaffen van de vrijheid van meningsuiting en dood aan de democratie. Om te beginnen moet Wilders maar worden vermoord, als kleine symbolische daad...

Dat kan dus in Nederland. Je kunt je zonder enig probleem in groepen ophouden, die oproepen tot en zich zelfs voorbereiden op moord. Dat op grond van de vrijheid van godsdienst. Pas als je het publiekelijk zegt, grijpt de overheid in. Het resultaat is dat er geen dag voorbij gaat, of de Nederlandse islam produceert weer nieuwe extremisten, vijanden van alles wat wij waardig en waardevol achten.

Oplossing? Bekijk de islam in de eerste plaats als een vrijheidsbedreigende ideologie – meer dan als religie - en behandel haar ook als zodanig. Wie meent dat dat te ver gaat, moet beseffen dat hij dan ook niet moet klagen als hij de prijs moet betalen voor zijn groothartigheid. De talloze slachtoffers van deze ideologie ver van huis zijn slechts een aankondiging van wat ons nog wacht.

Bram Krol