Columns van Bram Krol

Godsdienst-on-vrijheid

Godsdienst staat onder pressie. Verplichte koopzondagen, verbod op besnijdenis en ritueel slachten, verplichting tot medewerking aan (onnodige) abortussen of euthanasia, de taak om het homo-‘huwelijk’ op te hemelen, verbod op het dragen van een kruisje, geen klokgelui… Europese overheden proberen willoze en uniforme staatsburgers te kweken.

De humanistische meerderheid terroriseert ieder die weigert zich in de verplichte grauwsluier te hullen. Kruisjes worden verboden door getatoeëerde ambtenaren, met een varkensring in hun oor. (Dat is namelijk niet verboden.) De man in een Che Guevara T-shirt moet de a-religieuze slacht garanderen (alsof het slachthuis geen kip kwaad doet…) Christelijke verpleegsters moeten uit het ziekenhuis verjaagd worden. Stel je eens voor dat ze een gewetensvraag stellen.

Werknemers van de Britsh airways droegen een kruisje. Dat moest natuurlijk bestreden worden, en ze werden ontslagen. Het Europese Hof moest zich erover buigen. Een anglicaans bisschop moest hen zelfs te hulp komen. Dat is Europa anno 2012.

Er is nog een hele weg te gaan. Misschien kunnen we in navolging van Saoedie-Arabië de Zwitserse en de Zweedse vlaggen verbieden? En de kruisen moeten van de kerktorens af. Geen Christina’s en Christiaans meer, en ook geen S.G.P. Het logo van een kwart van de burgerlijke gemeenten in Nederland moet onder dwang ontdaan worden van kruis en Christendom. Het Wilhelmus krijgt het zwijgen opgelegd. Auto’s met een evangelische sticker mogen niet meer door de toltunnel. Plaatsnamen moeten ontdaan worden van ‘Sint’.  

Dat is het geloof van het humanisme. Leve de grijze muizen van Europa!

Bram Krol
Bron: Uitdaging Oktober 2012