Columns van Bram Krol

1500 ontvoeringen

In 9 maanden werden in Egypte meer dan 1500 Christelijke jonge meisjes ontvoerd door islamieten. Ze worden verkracht, tegen hun wil uitgehuwelijkt en gedwongen de islam te aanvaarden. Deze “evangelisatie-“methode werd al uitgebreid gebruikt in Irak, Iran, Pakistan en Soedan. 170 meisjes per maand, 5 á 6 per dag. En vluchten is er niet bij. Dan zal zijzelf met haar familie worden afgeslacht.

Radicale islamieten (meer dan de helft van de bevolking van Egypte, gezien de verkiezingsuitslag) ruiken hun kansen. Ze doen voor de gemiddelde crimineel niet onder. In de naam van de islam is alles geoorloofd, zoals Mohammed himself dat al leerde.

Onrecht in de naam van de islam. Maar de wereld zwijgt. Egypte krijgt nog altijd internationale steun. Dat is vast dankzij de gebeden van president Morsi, die kortgeleden openlijk heeft gebeden om de vernietiging van alle Joden.

Stel je voor dat ergens op aarde een president zou bidden om de vernietiging van alle moslims... Gelukkig gebeurt dat niet. Dat is een crimineel gebed. Waarom blaft de Europese Unie Morsi dan niet af? Hoeveel moeten we nog slikken?

De Arabische lente is een nachtmerrie geworden. Het is een opstand van islamieten, om vrijelijk onrecht te kunnen bedrijven. En dat in naam van de democratie. Democratie is niet het beste middel om misdaad te bestrijden.

Egypte legt de orthodoxe moslim weinig in de weg. Kerken zijn al gesloten of krijgen geen bouwvergunning, kerkgangers en zelfs toeristencentra worden bedreigd, en de salafisten gaan ongestoord door. De politie kent soms de verblijfplaats van dader en slachtoffer, maar angst voor de geweldpleger weegt zwaarder dan recht en billijkheid.

Moge de Here ons van deze islam verlossen.

Bram Krol