Columns van Bram Krol

Beste vrienden,

Strijd en oorlog is vreselijk, en ik haat het. Maar de overheid moet soms geweld gebruiken. Nu, na lang aarzelen, Israël de Palestijnen aanpakt (maar doelgericht, en niet willekeurig zoals zij zich tegen Israël opstellen), verdient Israël onze gebeden en onze steun, hoeveel kwaad er ook geschiedt. Want ik vind het vreselijk, kinderen en bejaarden die gedood worden en noem maar op. Alleen de Palestijnen willen oorlog, en onder hen ook maar een minderheid. Maar zijn willen oorlog. Ze smeken er bijna om, om straks weer de zielige slachtofferrol aan te nemen.... Vandaar een stevige column.

 

Palestijnen proficiat!

Israël doodt een terroristenleider in Gaza. Meteen valt de hele wereld over haar heen. Egypte trekt haar ambassadeur terug. Morsi heeft zich al vaker terroristenfan getoond. Diezelfde wereld vond het heel gewoon dat er honderden raketten op Israël werden afgevuurd, met de bedoeling om zoveel mogelijk mensen te doden. Dit is niet de tijd voor krokodillentranen. Gaza wil oorlog, en eindelijk is hun vurige wens vervuld. Zij zijn gelukkigen, die hun ideaal verwerkelijkt zien.

De islamitische wereld zet de Gazanen op tot racisme en geweld. Door de olie is Europa vol begrip. Omwille van de smeer, likt de kat de kandeleer. Hoelang nog?

Maar die arme Palestijnen mogen toch wel vrijelijk Israëlieten doodschieten? Die hebben toch hun gebied afgepikt? Aldus de stem van de verblindden. Dwaasheid! Je kunt geen onschuldigen vermoorden om iets goeds te bereiken. Er is ook geen grond van Gaza afgepikt. De Palestijnse acties zijn niet rechtvaardig, wel bloeddorstig. Geen wonder. Vanaf de kleuterleeftijd radicaliseert het Palestijnse onderwijs de kinderen in Gaza.

Welk land kan raketaanvallen op zijn burgers billijken? Israël heeft onder internationale pressie teveel geslikt. Het enige land dat de mensenrechten respecteert in het Midden-Oosten, moest bloeden voor haar geduld. Europa kan dan een grote mond tegen Israël hebben.Maar Israël vangt nu de klappen op. Wie volgt? Europa?

Europa moet per direct alle steun aan Gaza intrekken. Het lijkt teveel op het voederen van de wilde dieren, in de hoop dat ze straks weer slachtoffers zullen maken. Wanneer Europa zichzelf respecteert, doet ze er beter aan Israël te subsidiëren voor de strijd, waar zij zelf te laf voor is.

Bram Krol