Columns van Bram Krol

humanistische machtsgreep

De subsidiekraan voor de omroepen gaat behoorlijk dicht. De kleine levensbeschouwelijke omroepen gaan eraan. De EO wordt afgeknepen omdat ze niet wil fuseren. Straks wordt één van de drie nationale zenders opgeheven. Maar wat zit er achter, behalve de landelijke bezuinigingsronde?

De liberalen en humanisten zien hun kans schoon, om onder het mom van de bezuinigingen, het Christelijke geluid een enorme opdoffer te geven. En aangezien de EO daarin vooraan staat, moet zij worden afgestraft. Het geweten van de humanist mag namelijk niet geschokt raken. Daar kunnen hun arme zielen niet tegen.

Het geloof moet ‘achter de voordeur’,  zegt de regering. Onzin! Van mij mag je socialisten of liberalen achter de voordeur houden, stop de voetbaljeugd en hooligans daar ook maar bij... Maar het geloof reist met de gelovige mee, aan welke kant van de deur hij ook staat. Deze dreiging is alleen tegen Christenen gericht.

Dat blijkt ook uit de historie van de door humanisten en liberalen zo geliefde BNN, ons nationale bordeel. Ze kregen maar niet genoeg leden, maar gecoached door Boris van der Ham hoefde dat op kritieke momenten dan ook niet. Want hun geluid móest van staatswege gehoord worden.

Nu gaat het niet meer om de ledentallen, want dan zou de EO er goed vanaf komen. Er is een uiterst subjectieve eis gelanceerd: wie heeft de grootste kwaliteit. Op die manier kun je alles wat het domme humanisme niet bevalt de nek omdraaien. Wat is dat? Een voetbaluitzending? Boer zoekt kiespijn of Blitsend op de weg? Of een pornoprogramma van BNN, om het plebs te behagen en de goede weg te wijzen? Het antwoord is reeds bekend, maar blijft nog even een publiek geheim...

Wel, luisteraars, voor nu en altijd: ‘A Dieu’.

Bram Krol