Columns van Bram Krol

heibelhekkie 

Sinds Israël een veiligheidshek heeft gebouwd, vallen er minder Palestijnse slachtoffers. Terroristen kunnen namelijk de grens niet meer over. Heeft Israël zich soms opgeworpen als beschermvrouwe van de Palestijnen?

De liefde is niet wederzijds. De Palestijnen snakken naar het moment dat ze Israëlieten kunnen afschieten. (Vandaar dat hek.) Tot hun genoegen vinden ze weerklank bij veel moslims, die graag in de zoveelste raket investeren. Allahu akbar! Maar een zelfmoordtiener is natuurlijk wel goedkoper.

Dan zijn er ook nog verdwaalde zielen in het Westen, die het bloedvergieten in het Midden-Oosten lijken toe te juichen. Onder hen flonkert Dries van Agt. Hij begon een handtekeningenactie, om onze overheid tot kritiek op ‘het hek’ te bewegen. Is het niet ontroerend dat een Nederlands politicus het tot dienstbode van Hamas kan schoppen? Die terroristen moeten zich toch ook kunnen uiten? Dat is toch de ware democratie?

Dat hek is niet eerlijk. Het snijdt stukken grond af. Het deelt dorpen in tweeën. Boeren kunnen niet meer bij hun eigen grond komen. Het is een bitter hek, maar het voorkomt honderden slachtoffers als een levensreddend medicijn.

Waarom is Israël zo aardig voor de Palestijnen, die dat land zelfs weigeren te erkennen? Wordt het geen tijd voor een krachtdadiger optreden? De Palestijnen willen Israël vernietigen. Maar waarom bestaat het? Juist daarom. Vanwege de vreselijke Joden-vervolging in zowel Europa als in de hele islamitische wereld. Bij de laatsten nog steeds, als onderdeel van het Mohammedaanse credo.

Een volk dat haar buurvolk niet erkent, met criminelen en terroristen als haar grote helden. Voor ontwikkeling en democratie moet je aan de andere kant van het hek zijn. Willen de Palestijnen soms daarom zo graag naar Israël? Kan Van Agt ze dat dan niet leren?

Bram Krol

Uitdaging februari 2013 (ongekuist).