Columns van Bram Krol

VROUWENHANDEL EN ZO

De overheid ziet prostitutie als een eerbaar beroep. Allemaal blije vrouwtjes die netjes hun belastingcentjes zouden moeten afdragen. Geld, dat stom is maakt recht wat krom is.

Maar... Een Amsterdamse rechercheur meent dat wel 90% van alle prostituees haar werk gedwongen doet. Laat maar waaien. Louche pooiers en misdaadorganisaties hebben hun marktaandeel verstevigd. En Nederland is nog wat verder onder N.A.P. gezonken.

In de aanvaarding van de sexindustrie speelt de mening mee, dat de overheid niet voor zedenmeester mag spelen. Onzin. Dat doet de overheid aan de lopende band. Dat blijkt uit de kreten op de pakjes sigaretten, vereisten voor de lessen op school en allerlei wetsregels. Het zou wat moois zijn, wanneer de overheid die taak zou loslaten. Het ware probleem is dat de zedenmeester zelf niet meer weet wat goed en kwaad is.

De vrouwenhandel tiert welig. Jonge meisjes worden ergens in Albanië of de Oekraïene opgepikt, verkracht, in elkaar geslagen, vernederd, aan de drugs geholpen en geëxporteerd. De controle in de landen van herkomst is vrijwel nihil, en de politie is er corrupt. Hier maken we het de misdaad aangenaam. Justitie en politie verschuilen zich achter het recht op privacy (voor de pooier) en het eeuwige: “Wir haben es nicht gewuszt”.

Wie heeft het toch in zijn hoofd gehaald, om het kwaad te legaliseren? Wordt de tijger tam, of de adder aaibaar op gezag van de Tweede Kamer? Niet de prostitutie, maar de misdaad werd gelegaliseerd.

Prostitutie is een misdaad. Porno ook. Zo bieden we ongekende carrièrekansen aan loverboys. Laten we in dit land eens normaal doen. Als dat tenminste nog mag van de wet...

Bram Krol
Bron: Uitdaging juli/Aug 2011