Columns van Bram Krol

De echte salaam

Zendingswerkers eruit! Dat kregen Christenen in Kashmir te horen. De motieven van de woordvoerder van de United Jihad Council spraken voor zich. “De islam is de religie van vrede en harmonie die minderheden complete bescherming biedt.” En in naam van die vrede worden degenen die niet willen luisteren met de dood bedreigd. In Kashmir blijft het niet bij dreigen alleen.

De islam ten voeten uit! Wie anders denkt, kan vermoord worden. Zo gaat dat in tientallen landen. Overal waar een islamitische herleving is, is het gegooi in de glazen. Nu weer Egypte. Zoveel kerken verwoest, Christenmeisjes ontvoerd en verkracht, Christenen gedood... En hoe gaat dat in Pakistan, hét grote voorbeeld voor Kashmir? Minderheden mogen hun mond houden en onderdrukt worden. Dat heet: harmonie. En wie dat niet doet, wordt doodgeschoten. Dan is er weer vrede, niet waar?

Dat is net zoiets als de beste oplossing tegen hoofd- en rugpijn. Een tiende gram cyaankali. Nooit meer pijn! Alleen jammer dat je er dan zelf niet meer van kunt genieten. Maar het werkt perfect.

De ellende is, dat het hier niet om een zooitje ongeregeld gaat. Dit is de officiële leer van de islam; dit is dé opdracht van de jihad. Wie niet luistert, moet (eigenlijk) vermoord worden. Dank zij het feit dat veel moslims daar hun vingers niet aan willen branden, kunnen sommige andersdenkenden in islamitische gebieden overleven. Maar zodra er weer eentje de oude boeken gaat bestuderen, berg je dan. Dan komt de dag aansnellen dat hij gaat dreigen met vrede.

Geen dag gaat voorbij of er worden Christenen vermoord. De ‘ware vrede’ terroriseert miljoenen en miljoenen, en verwijst elke afwijkende mening naar de hel. Mooie religie. Moeten we dat nog langer tolereren?

Of bent u het niet met me eens? Laat ik het niet merken. Dan kom ik u hoogstpersoonlijk inpeperen met vrede en harmonie.

Bram Krol