Columns van Bram Krol

Sinteremikmak

De Sint raakt in ongerede. De CIA houdt ‘m sinds lang in de gaten, maar dat is standaard. Nu ook de V.N. en het anti-discriminatie comité. Straks wordt-ie nog door een moslimterrorist opgeblazen. Want die wil pure maneschijn, zonder Sint.

Het vreemde van het Sinterklaasfeest is dat Zwarte Piet het meest populair is bij de kindertjes. Is blank niet goed genoeg meer? Wat een rassenwaan. Waarom grijpt de Raad van Europa niet in?

Veel vrouwen spelen voor Zwarte Piet. Maar je mag vrouwen niet zwart maken. Dan krijg je de feministische beweging op je dak.

En wat moet zo’n vent in een middeleeuwse boerka? Dat is aanstootgevend. Is-ie een transgender? Dan toch wel eentje die niet met z’n tijd meekan.

De Kinderbescherming zal er ook niet blij mee zijn. Wat moet hij met al die huilende kindertjes op schoot? Dat riekt naar pedofilie. En dat dreigen met de roe? Dat is pedagogisch heel verwerpelijk.

Voor de Voedsel- en warenautoriteit is er ook nog wat werk. Die smakeloze vertoning met die pepernootjes is geheel uit de tijd en slecht voor de volksgezondheid. Zo onhygiënisch!

De Raad voor de Verkeersveiligheid zal toch zeker bezwaar moeten hebben tegen dat gecross op de daken. Stel je voor dat iedereen dat gaat doen. En de Dierenbescherming? Ga je zo met je paard om? Die man zou juist het goede voorbeeld moeten geven.

Dan is er ook nog een verborgen aspect waar weinigen notie van hebben. Het is geen onschuldig volksfeest, maar een Rooms complot om iedereen terug te voeren in de schoot van de moederkerk. En dat met cadeaus die door anderen betaald zijn. Het is tijd voor een protestants protest. Kan de nationale synode dit op de agenda zetten?

Wat ik maar wou zeggen: de wereld zit vol zuurpruimen. ‘k Wou ze graag de roede toekennen. Publiekelijk. Dan wordt Sinterklaas nóg leuker.

Bram Krol