Columns van Bram Krol

Geld naar de Filistijnen

Joël Voordewind (CU) maakte bekend dat van Nederlands ‘ontwikkelingsgeld’ voor de Palestijnse Autoriteit 4 miljoen euro per jaar wordt gebruikt om de plegers van terreuraanslagen te betalen voor hun ‘heldendaden’. Hoe meer Israëli’s gedood worden, hoe groter de bonus. Daarmee betaalt elke Nederlander 25 cent per jaar aan de uiteindelijke uitvoering van Hitler’s plan om alle Joden uit te roeien.

Ach, wat is 25 cent? Moet je je daar nu druk om maken? Maar hoe zou het zijn om 25 cent per jaar van elke Nederlander te vragen om de Belgen uit te roeien? Of om veelplegers of moordenaars te subsidiëren? Oh, nee, er zou een volksopstand uitbreken. Maar Joden... (?)

Nu gaat het bij die 25 centjes alleen om de bijdrage van Nederland. Daarnaast betalen ook de andere Europese landen voor ‘het goede doel’. Het gaat daarbij om onvoldoende gecontroleerde bedragen voor de verdeelde Palestijnse schurkenstaat, niet bereid om vrede na te streven met haar buurland. Slechts één ding hebben die beide moderne Filistea’s gemeen: haat. Daar kun je geen staat mee opbouwen, al is het ontegenzeggelijk een winstgevende zaak. Er komen honderden miljoenen binnen, zonder duidelijke vereisten, zonder dat daar produktie tegenover staat, zonder democratie en mét een goddeloos en niets ontziend geweld.

Nog altijd menen de regeringspartijen dat je criminelen verandert, als je hen maar in de watten legt. Heeft dat ooit ergens gewerkt? Zouden ze het niet eens in eigen land willen uitproberen?

In de politiek moet je één lijn trekken. Gaan we Israël nu ook subsidiëren om Palestijnen af te schieten? Alle nieuwsredacties en sensatiezoekers zouden de overheid zeer dankbaar zijn. Dan zie je tenminste wat er met je goeie geld gebeurt.

Dat geld is naar de Filistijnen. Daar had ook iets moois mee gedaan kunnen worden.

Bram Krol