Columns van Bram Krol

Het verdomde Israël

Weer trekt zich een bedrijf terug uit Israël. Dat vanwege de nederzettingen politiek. Daarover hebben velen andere ideeën dan er in Israël leven. En wee degene die iets anders denkt dan wij.

Dat ziet er dan mooi uit. De hele wereld kan fluiten naar Nederlands geld. Want met wie is Nederland het wel eens? Wanneer investeren betekent dat je instemt met de politiek van een land, waar kun je dan nog werken? Ik ken nog wel een aantal dwarsstraten.

Nooit meer een cent naar de moslimwereld. Laten we daar eens mee beginnen. Nergens echte democratie. Verdrukking of zelfs uitroeiing van minderheden, vooral Christenen. Zelfs het paradepaardje van de moslimdemocratie, Turkije, gaat gebukt onder corrupte bestuurders en onderdrukking. (Alleen, waar moet je dan je olie vandaan halen?)

Dan maar China, de opkomende ster uit het Oosten. Hoe zit het daar ook weer met de burgerrechten? En de rechten van de Tibetanen? (Maar hoe moet je anders de schappen van de winkels vullen?)

Moeten we dan enig goeds verwachten van Rusland? Vraag het Greenpeace eens. En de homobeweging. En de kritische journalist, mocht-ie nog in leven zijn. (Maar waar moet je dan de Olympische Winterspelen houden?)

Afrika dan, het continent van de paradijselijke oerwouden en savannes, maar ook van de ene ethnocide na de andere en grenzeloze corruptie. (Maar dat tropische hardhout en die cacao willen we toch ook niet missen).

De wereld ligt in het boze. Israël ook. De Bijbel spreekt duidelijkere taal dan de politiek. Maar hoe zit het met die desinvesteringen? Een relatief klein kwaad wordt verheven tot de oerzonde der mensheid. Want met die balk in eigen oog kunnen we dat nog net zien.

Er is maar één verklaring. De pensioenbelegger PGGM, waterbedrijf Vitens en anderen zijn raszuivere antisemieten. En dat kwaad grijpt in de pensionado Europa razendsnel om zich heen. Je drinkt het als het ware met elk glaasje water in...

Bram Krol

bron:ook geplaatst op www.adremonline.nl