Columns van Bram Krol

Verraders onder ons

We hadden twee zelfmoordterroristen in Syrië en Irak, openbaarde de AIVD. Al eerder stond er foto van een een Nederlandse jihadist op het internet met een afgehakt hoofd in handen. Daarmee gaf hij precies aan welke religie hem toegedaan is, die van dood en verderf. Zo kan hij andere moordlustigen de ‘goede’ weg wijzen.

Tot voor kort woonden ze in Almere, Ede of Rotterdam. Duizenden zoals zij - mensen met een redelijke opleiding en sociaal in de watten gelegd - woonden in Europa in ons midden. Honderden anderen zijn hier nog. Ook zij zouden graag hun bijdrage aan de moordcommando’s willen geven, als eerbetoon aan Allah, hun oorlogsgod. Ze wachten slechts op de goede gelegenheid.

Straks komen ze terug. Moordlustiger dan ooit, met als grote ideaal bommen te laten ontploffen in stadions en restaurants. Nog steeds weet de overheid niet wat ze met hen aan moet. Pappen en nathouden is tot hiertoe de remedie, in de valse hoop dat het wel mee zal vallen. Politici geloven tegenwoordig in sprookjes. Hoe ontroerend.

Zou het normale patroon niet moeten zijn dat iemand die in een vreemde strijdkracht dient daarmee automatisch zijn burgerschap en paspoort verliest? Die persoon is per definitie een misdadiger, net als een lid van de Maffia. Ouders, vrienden en familie van de betrokkene krijgen huiszoeking en hun telefoons moeten worden afgetapt. Moskeeën waar ze toe behoorden, dienen gesloten te worden als ze niet aannemelijk kunnen maken dat ze een dergelijke misdaad actief probeerden te voorkomen.

Er wordt op u geaast, al zal dat u niet zo interesseren. Dat is dan de vrucht van het o zo gemakkelijk binnenlaten van de islam in ons land. Binnenkort bent u misschien ook een kopje kleiner, zodat uw moordenaar zegevierend het hemelse bordeel kan binnengaan. Met de dank van Mohammed voor uw lijdzame medewerking.

Bram Krol