Columns van Bram Krol

Sla mijn buurman s.v.p. dood

 

Een gruwelijk detail in een verslag over de moordpartijen van Boko Haram. De buren stonden te juichen en te klappen terwijl er honderden Christenen werden vermoord. Direct daarna, terwijl de zwaargewonden nog lagen te kermen, roofden ze als aasgieren de huisraad.

Wat me niet verbaast is dat de islam geen genade kent. Ik ken de Koran. Dat laaghartige juichen over de dood van anderen kennen we maar al te goed. Deden de Palestijnen dat ook niet toen er raketten op Israël vielen? Nog steeds trouwens. En deden Marokkanen in Ede dat ook niet? Maar je kunt nog veronderstellen dat dat domme mensen zijn. Ze juichten over mensen die ze niet kenden. (Maar wie blij is met dood en verderf, heeft de duivel in zijn hart.)

In Nigeria ging het om buren, gewone, gezellige, vreedzame buren. De Christenen werden er speciaal uitgepikt, met behulp van verraders, om te worden afgeslacht onder applaus. En dat in kleine dorpen, waar iedereen iedereen kent. De islam is in wezen gewelddadig en onrechtvaardig. Het laat ook zien hoe zeer deze ‘zuivere’ vorm van islam is ingeslepen in de harten van de Noord-Nigerianen. Wie op die manier ‘zuiver’ wenst te zijn, wordt een beest. Het bewijs ligt voor het oprapen. Het grote voorbeeld is Al Qaida als exportproduct van Saoedie-Arabië, en nu vooral gesteund door Qatar met miljarden aan oliedollars.

Twintig jaar geleden werd het recht gegeven aan de noordelijke staten van Nigeria de Sharia in te voeren. Nu zien we waar dat toe heeft geleid - net als in Pakistan, Arabië en Iran. Blinde haat in de naam van Allah. Hoe lang moeten we de islam als ‘s werelds grootste terreurorganisatie nog tolereren? Hoe lang zal het duren dat islamitische leiders erin slagen een dogmatisch sluitende boodschap te ontwikkelen, die de islamterreur met redenen omkleed ontkracht? Wie durft zijn vingers daaraan te branden? Tot hiertoe laten imam en moefti liever hun buurman doodslaan...

Bram Krol