Columns van Bram Krol

Geen Jezus op het dak

Op het dak van een afgelegen boerderij staat: “Jezus redt”. Hoewel deze wijsheid voor velen te hoog gegrepen is, kent toch half Nederland deze woorden. Dat dankzij enkele fanatieke politici.

Sinds mensenheugenis staat er bij een andere boerderij de aansporing: “Dames en heren, eet meer appels en peren.” Langs de snelweg! Ik heb nooit gehoord van enige commotie daarover. Ons hele land staat vol met kreten, op auto’s, borden, ruiten en noem maar op. Maar reclame voor Jezus…

De gelovige boer heeft een serie rechtszaken aan zijn broek gekregen. Tot slot heeft hij zijn tekst een andere kleur gegeven, vanwege een zwakte in het vonnis. Maar ook de politiek is verbeten in de Alblasserwaard. Jezus móet van dat dak af. Had er iets over ooft gestaan, dan had niemand bezwaar gemaakt. Dat kan meneer Koekenpeer niet schelen.

Dat is interessant, in een land waar bijna alles mag. Sexfilms vertonen, de koningin beledigen, drankorgieën organiseren, drugs uitdelen, gokken, de sharia propageren… Maar Jezus is taboe. Die boodschap langs dat doodlopend weggetje moet weg. We zijn ver afgedwaald, nu er zelfs in de Alblasserwaard zo’n haat tegen het geloof is.

Voor mij is die boer een voorbeeld. Niet dansen naar het pijpen van de duivel. Inmiddels zoemt zijn getuigenis door het hele land. En als die tekst ooit van dat dak af moet? Dan zal het de Kerk van Christus in ons land sieren, wanneer deze duizendvoudig op huizen, boerderijen, fabriekspanden, auto’s en scholen verschijnt. We kunnen het nooit accepteren, dat fanatici dit onmogelijk maken. Is het geen schande, dat politici, die behoren te werken voor het belang van het land, zich hiermee bezighouden? Het is droevig gesteld met de politiek in dit land. Maar er is hoop, want Jezus redt!

Bram Krol
Bron: Uitdaging September. 2010