Columns van Bram Krol

Humanisme, doodsvijand van de mensheid

De Franse overheid heeft een campagne opgezet (oktober ’15), met als titel: “Abortus is mijn recht”. De Roomse kerk verzet zich heftig.

Met overheidsgeld moord stimuleren en een misdaad rechtpraten? Het slechte geweten van de  betreffende vrouwen sussen? Het humanisme als nationale geloofsleer pushen? Is dat wat ons in het Westen te wachten staat?

De Franse overheid beschouwt met trots haar politiek als het meest geavanceerde secularisme van Europa. Weg met de invloed van de kerk en een Christelijke ethiek! Wat daarvoor in de plaats komt? Een andere leer die de staat met geweld aan haar burgers opgedringt.

Abortus is het nodeloos beëindigen van het leven, dus: moord. Met voorbedachten rade en in samenwerking met anderen, dus: een door de overheid gesteunde criminele organisatie. Ik houd me aan de bijbelse leer. Het leven is heilig, en daar blijft ieder met zijn fikken van af. Je moet het verdedigen, je mag het niet belemmeren of ontnemen.

Dit is de consequentie van wie meent dat de waarheid niet van buiten komt (een set levenswaarheden, wijsheden of goddelijke openbaring), maar van binnen. “Wat ik vind is per definitie goed.” Ieder kan zien hoe dat de maatschappij kapot maakt. Dieven, geweldplegers, verkeershufters en  kinderverkrachters zijn daarvan het product. Maar dat is het uitgangspunt van het humanisme (met kanttekeningen natuurlijk). Het belooft de mens de echte vrijheid, maar ze schept monsters.

Om het leven te beschermen, willen we het graag vernietigen, zegt de humanist, en pleit voor vrije abortus en euthanasie. Wát zei u???

Bram Krol