Columns van Bram Krol

 

Moet je de islam toestaan?

In de islam geldt: Hoe orthodoxer, hoe wreder. Dat zal toch niemand ontgaan? Ook moslims die verandering wensen (en dat zijn er veel!), kunnen dat niet bewerken. De uitleg van Koran en Hadith ligt vast. Door moslim te blijven, ondersteunen ze ongewild het kwaad.

Honderden christenen vermoord in Jos, Nigeria. Stamtwisten, melden de kranten, die correct willen blijven en daarmee liegen. De bittere werkelijkheid is, dat het hier gaat om de uitvoering van een jarenoud plan om alle gelovigen uit te moorden. Dit is pas het begin. Vrouwen en kinderen worden in netten gevangen, als ze voor de dood willen vluchten, en afgeslacht in naam van Allah. Al die jaren heeft de islam er niets aan gedaan dit te voorkomen. Integendeel... Wie protesteert riskeert zijn leven. De islam is per definitie wreed en onrechtvaardig, op grond van het onveranderlijke een decreet van een ‘engel’.

Zo ging en gaat het ook in Irak, Soedan, Iran, Indonesië (Ambon!), Somalië, Mauretanië, Pakistan, Bangla Desh en nog meer. Moorden op christenen worden gesmeed door ‘godgeleerden’ die vrij spel hebben. Soms zijn de christenen beter af, en worden geknecht, getreiterd en bedreigd als rechteloze tweederangs burgers. Egypte bijvoorbeeld weigert daar iets tegen te doen, en bedreigt bekeerlingen uit de islam. Turkije (een NAVO-partner...) blijft de Armeense minderheid terroriseren. Menselijkheid is de islam vreemd. Het is geen toeval dat er geen enkel democratisch moslimland is.

Geen dag zonder aanslagen op onschuldigen in naam van Allah. Elke krant staat er bol van. Is de islam wel een godsdienst? Of is dat slechts een dekmantel? Noem het beestje gewoon bij zijn naam. Het is de grootste georganiseerde misdaadbende op aarde. Valt die ook onder de wet op de godsdienstvrijheid?

Bram Krol
Bron: Uitdaging Mei. 2010