Columns van Bram Krol

wat er achter dat rietje schuilt...

Verschillende gemeenten gaan onderzoek doen naar kindermishandeling tijdens de koranlessen. Langzaam dringen de misstanden daar door tot de overheid. Wie een beetje bekend is in islamitische kring, weet dat sinds jaar en dag. Wie zijn lesje niet kent, krijgt een tik. Wie het waagt te huilen nog een. Veel kleine Mohammedjes krijgen nachtmerries van de opdreunsessies in hun onbegrijpelijke kerklatijn.

Geweld en islam, twee handen op één buik. Sinds begin januari kwam er opnieuw een stroom van berichten binnen van islamitisch geweld. Moord op Christenen in Nigeria, Egypte, Irak, Jemen en Afghanistan, mislukte moordaanslagen in Soedan, kerkbranden in Maleisië, verkrachting in Pakistan van christenen, weigering van de overheid om de grootste theologische faculteit te her-huisvesten in Indonesië (uit haar gebouw weggepest), de angst van de weinig nog-niet verdreven en vermoorde christenen in Turkije..., en overal een vreselijke discriminatie van andersdenkenden, van Marokko tot Indonesië, van Noord tot Zuid in de islam. Deze religie is principieel gewelddadig, en daarom is het onuitroeibaar. Een menslievende islam..., is geen islam meer. ‘Culemborg’ is meer dan een incident. Laten we het maar niet hebben over de talloze zelfmoordenaars in de naam van Allah.

Sommigen blijven het als toeval zien. Maar hoeveel moskeeën zijn er in die paar weken door christenen verbrand, hoeveel moslims vermoord, hoeveel islamitische opleidingen wederrechtelijk weggejaagd?

Wat in het christendom ondenkbaar is, is onvermijdelijk in de islam. Mohammed zelf deed aan terreur, en gaf het ‘goede’ voorbeeld voor duizenden slaafse volgelingen, toegejuicht door honderdduizenden, en passief of actief geruggesteund door de meerderheid. De Koran roept op tot terreur tegen andersdenkenden; de Hadith (de islamitische Talmoed) is nog explicieter. Christus verandert harde harten in zachte; Mohammed verandert zachte harden in harde, en stort zijn vloek over de aarde uit.

Nóg denken mensen, dat een verblijf van een jaar of wat in het verloederde Westen islamieten wel iets anders zal leren. Het wil nog niet goed doordringen dat het tegendeel het geval is, zoals met de ter elfder ure overrompelde terrorist in het vliegtuig naar Detroit. Hoeveel miljoenen moeten er nog vermoord worden, voordat we het eindelijk dóór hebben. Dat rietje is slechts het begin van de terreur. Wie het kleine niet eert...

Bram Krol

Bron: Gezamelijk kerkblad Jan 2010