Columns van Bram Krol

Bravo, Charlie!

 

Het satirische weekblad Charlie Hebdo heeft opnieuw de befaamde Deense cartoons van Mohammed afgedrukt. Dapper, na het bloedbad dat ze hebben ondergaan van de kant van moslims. Meteen zijn er demonstraties van duizenden in Pakistan met de eis om maatregelen tegen Frankrijk te nemen.

 

Wie protesteren er? Dat zijn serieuze moslims, die bijvoorbeeld Christenen vermoorden, hun vrouwen en kinderen verkrachten en die ervoor zorgen dat er geen greintje sociale hulp bij hen terecht komt. Dat alles in de naam van de islam. Mohammed is voor hen heilig, een soort halfgod, en je mag als niet-moslim, niets over hem zeggen.

 

Mohammed heilig? Jawel. Goddelijk zelfs, want volgens de Pakistaanse wetten telt de belediging van Mohammed zwaarder dan die van Allah. Hij is dus eigenlijk super-goddelijk. Ik zou die demonstranten wel eens willen vragen of ze nog meer pedofielen zo ophemelen.

 

Natuurlijk, dat mag ik van hen niet zeggen. In de volkstheologie wordt Mohammed voorgesteld als een goedheiligman. Maar in de officiële Mohammedaanse geschiedschrijving is duidelijk dat hij een grote crimineel was, een keiharde seksmaniak en een pedofiel.

 

Een ander aspect is zijn bijna grenzeloze geweldswellust. Dat heeft de Deense cartoonist Westergaard prachtig uitgebeeld: de Arabische sekteleider, een tulband op met een bom erin. Niet lelijk, niet kwetsend, gewoon, feitelijk. Maar zelfs feiten tellen niet als het om de kunstmatige islamitische volkswoede gaat.

 

Moeten we dan luisteren? Dat hebben de meeste Nederlandse kranten en omroepen gedaan. Daarmee verklaren ze dat ze de leugen liefhebben boven de waarheid. De islamitische jankerds krijgen hier hun zin. Intussen wordt iedereen en alles op de hak genomen of bekritiseerd, ook wat voor anderen heilig is. Behalve dan Mohammed. Want van vrome moordpedofielen blijven we af.

 

En daarom feliciteer ik Charlie Hebdo. Ik houd niet van hun plaatjes, maar wel van hun durf. Mogen velen dit voorbeeld volgen. Vrijheid is niet gratuit. Noblesse oblige.

 

Bram Krol