Columns van Bram Krol

 

Een moordbesluit

Afgewezen bekeerlingen kunnen opdonderen naar Iran. Opgeruimd staat netjes! Laat ze daar maar vermoord worden. Wat kan ons dat schelen?

Dat is zo'n moment dat ik ontplof van bitterheid tegen het land, waar ik al zo lang als hemelal­lochtoon woon. Ik heb voor mezelf geen klagen, ben hier geboren. Maar waar in de wereld tref je vrijheid voor christenen aan in een moslimland? Zelfs in Turkije niet, dat goed sier richting EU probeert te maken. De 200.000 die er waren zijn weggetreiterd naar Europa en Australië. Uit het zwaar door het Westen gesubsidiëerde Palestina vertrekken ze bij bosjes. Uit Libanon ook, ooit een toonbeeld van vreedzame coëxistentie.

In de Tweede Kamer werd een motie weggestemd om bekeerde Iraniërs niet naar hun geboor­tegriebus terug te sturen. Met de nieuwe regering daar is de jacht op christenen weer helemaal open. Dat deert het CDA niet, dat heeft toch al weinig affiniteit met het geloof. De ambassade in Teheran zegt steevast: 'Niks aan de hand.' Er komt wel eens iemand om bij een overval of ongeval. Onder hen opmerkelijk veel bekeerde moslims. Gewoon toeval (%&*?).

De dag na de verworpen motie Rouvoet schreef de krant over de moord op een bekeerling in Iran, nadat eerst de geheime dienst zijn Bijbel had geroofd. Verder werden minstens 10 bekeerlingen gearresteerd en ernstig mishandeld. Niet voor het eerst!

Feitelijk haalt het CDA de doodstraf van stal, maar niet voor moslimterroristen. Die mogen hier rustig blijven. Bekeerlingen zijn slecht! Hun straf wordt voltrokken in een land, dat genereus door Nederland geholpen werd na een grote aardbeving (dat was niet nodig voor een rijk olieland). Maar ze weten het daar precies: Het Westen is de duivel en christenen moeten dood. Dat vindt Allah leuk.

'Niks aan de hand,' zegt het CDA. Wat heerlijk, dat ze de Sprookjes van duizend en één nacht nog gelooft.

Bram Krol

Bron: Uitdaging Jan. 2006