Columns van Bram Krol

Crosspoint

Een christelijke datingsite met de naam Crosspoint is bij de rechter over de knie gegaan. Ze discrimineert, omdat ze alleen serieuze en belijdende christenen in haar bestand wenst. Daar heeft de Commissie Gelijke Behandeling een stokje voor gestoken.

Wat nu? Mag een geitenfokvereniging geen varkensfokkers weren? Mag de voetbalvereniging de hooligan en de vrouwentrimclub de gluurder verwijderen? Mag de kinderclub de pedofiel of de postzegelvereniging de kleptomaan nog weigeren als lid?

Mag de christelijke school haar identiteit nog handhaven? En de politieke partij? Hoe zit dat met de kerk? Worden we niet langzamerhand in een grauwe humanistische principeloosheid gedwongen? De C.G.B. (nee, niet het Confessioneel Gereformeerde Beraad) loopt over van activisme. Groeit ze uit tot de Nederlandse variant van de Saoedische godsdienstpolitie, bij voorkeur ingezet tegen christenen?

Een vereniging of instelling mag niet meer haar eigen identiteit bewaken. We zijn daarmee allen in gevaar. Big Brother is watching you! Wee degene, die een eigen koers wenst. Het staatsap­paraat treedt tegen hem in werking.

Een ex-christen heeft een klacht ingediend, een ex-religieus, en zo te zien volkomen geflipt. Hij wilde zich met een vage religiositeit op Crosspoint storten, om zo een vrouwtje uit de christe­lijke visvijver aan de haak slaan. Crosspoint, wel goed maar niet gek, probeerde de man te lozen. Daar begon het gespetter!

Het recht van een christelijke organisatie op haar geloof is in het geding. We moeten dit niet slikken. Nu slikken is straks stikken! Of nemen we het liever zo 't valt? Dan kunnen we beter al onze idealen laten varen. Die passen niet meer in deze tijd. Wee degenen, die zelf willen nadenken. Er wordt in dit land voor ons gedacht!

Bram Krol

Bron: Gezamenlijk Kerkblad (gepubliceerd 29 April. 2005)