2015270844.jpg

PROJECT  NEPAL  (totale project kosten 2325 euro)

Naaiproject Nepal, om zeer arme mensen uit een dorpje op 5 uur lopen van het stadje Ramechap aan inkomen te helpen. Dit is een niet-religieus project, ingediend door een parlementslid dat ik goed ken, mw. Guragai (Congresparty) en een oud-minister van landbouw, de heer Harry Dungel. Beide mensen zijn zeer betrouwbaar. Belangrijker dan een bekende kerk of organisatie of een goed plan is degene die erachter staat. Dit zijn mensen die door storm en vuur hun project zullen verdedigen en tot een goed einde zullen brengen.

Waarom ik dit aanbeveel? Omdat ik veel contacten heb, en die ook wil houden, onder leidinggevenden in de Nepalese maatschappij. Het is en open deur voor het Evangelie, maar de vorderingen gaan heel langzaam en bescheiden. Ik heb het gehuchtje bezocht, waar het project voor gepland is. De twee genoemde politici zijn zeer ondernemende mensen, die in het district Ramechap op handen gedragen worden. Het project zal overigens los staan van de politiek. Dat is vanaf het begin bedongen.

Ik heb mw. Guragai en de heer Dungel gezegd dat ik Christen ben, en dat zeker niet onder stoelen of banken steek. Niet het minste commentaar, behalve dan: “Des te beter. Christenen zijn betrouwbaar. Dat is een goed geloof.” Mw. Guragai en haar man ken ik al vele jaren. Dikwijls heb ik met hen gedineerd, soms in bijzijn van andere parlementariërs,o.a. een goede vriendin van mw. Garagai, die nu minister van buitenlandse zaken is. Mw. Guragai noch de heer Dungel (ik heb enkele dagen in zijn huis gelogeerd) zijn rijk. Ze zijn zeer bewogen met de armen en zwakkeren in de maatschappij.

Dit is een prachtig project voor mensen die willen “zaaien in hope.” Veel projecten waarbij ik betrokken ben zijn niet kerkelijk. Maar ze vertellen hun eigen verhaal, misschien sterker en luider dan enige zendingsorganisatie had kunnen doen. Ik heb mijn vrienden in Nepal gezegd, dat ik zou bidden om hulp voor dit project. Dat vonden ze heel goed, en ze leken meer vertrouwen in mijn gebeden te hebben dan ikzelf.

Het totale bedrag voor dit project komt neer op 2325 euro, waardoor 12 mensen (12 gezinnen in feite) voor de toekomst een redelijk inkomen hebben. Het is geen project dat elk jaar weer geld nodig heeft, maar slechts een eenmalig bedrag.

 

Bij belangstelling: gelieve dit kenbaar te maken via een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als u dit project financieel wilt ondersteunen kunt u geld over maken naar:

Stichting Facilite te Gorinchem, 
rekeningnummer: 129865079
o.v.v.: Naairoject Nepal

Bram Krol